Naturij beleeft topdrukte op Jonge Dierendag

DRACHTEN

 Om te vieren dat de eerste jonge dieren waren geboren op de boerderij hield De Naturij zondag een Jonge dierendag. Meer dan 3500 bezoekers kwamen er op af.

Alle bezoekers, jong en oud, konden samen met de dierenverzorgers kennismaken met de jonge dieren. Kinderen konden geschminkt worden en dieren voeren. In het Vivarium kon men jonge axolotls (waterhagedis), rupsen van vlinders en een zwangere python bewonderen. Ook was er nog een mannetjes emoe aan het broeden. Knuffelspreekuur Heel bijzonder was het Knuffelspreekuur door A7-Noord Dierenartsen. Kinderen konden hun eigen knuffel laten onderzoeken en behandelen. En er was een knuffel-lama die een voorwerp had ingeslikt. Kinderen konden raden door te voelen en door röntgenfoto's te bekijken welk voorwerp dat was. Kinderboerderij De Naturij aan de Oude Slingeweg in Drachten is met 150.000 bezoekers per jaar een van de grootste attracties in het noorden. Het hele jaar en in alle weersomstandigheden meer dan 7 hectare speelplezier met veel dieren, speeltuin, overdekte speelhal, springkussen, spartelbadje, recreatiegebied, verkeerstuin, natuur-ontdek-paden, ponybaan en nog veel meer. www.naturij.nl

Auteur

Fokke Wester