Aspirantgolfers slaan van zich af op Lauswolt

BEETSTERZWAAG

Oefening baart kunst. Dus lag op de Open Dag van Golf & Country Club Lauswolt het oefenveld op een gegeven moment vol met ballen.

Op de open dag van de golfclub kon iedereen die dat wilde even een balletje slaan. Leden namen groepjes mensen mee de baan op om hen de grondbeginselen bij te brengen. Dat golfen meer is dan 'knikkeren zonder te bukken' bleek op de baan, waar de aspirant golfers eerst werd geleerd de club op de juiste manier vast te houden en de goede houding aan te nemen.
Eerst werd voorzichtig tegen een balletje geslagen, en daarna naar de tee voor de afslag. Als men  dat onder de knie had ging men de baan op. Bij de afslag lag dan ook het hele veld vol met golfballen. Wat het weer betrof kon het niet beter, en er was ook redelijk wat animo voor deze open dag.

Auteur

Fokke Wester