Rockabilly en punk in Poppodium Iduna

Drachten

In Poppodium Iduna is vrijdag 7 april vanaf 20.30 uur een nieuwe editie van Boppin’around Drachten: een avond vol rockabilly met live-shows van Juke Joint Jimmies en Roy P-Cat  & The V8 Daddies en DJ Thunder Bee draait dansbare plaatjes. 

Punklegende The Exploited staat op zaterdag 8 april om 19.30 uur in Iduna. De peetvaders van de hanenkammen en samen met de bands GBH en Discharge de uitvinders van de betonpunk - oftewel snoeiharde punk met metalinvloeden gaan alweer mee sinds de late jaren zeventig.
RockabillyHet trio Juke Joint Jimmies maakt muziek zoals dat in de begindagen van de Rock ‘n’ Roll gebeurde. Deze liefhebbers van authentieke rockabilly en hillbilly zorgen  er gegarandeerd voor dat je met je voetjes van de vloer gaat. De formatie Roy P-Cat & The V8 Daddiesis ontstaan uit een voorliefde voor Swing, Old Skool Rock ’n’ Roll, Rhythm& Blues, Rockabilly en Jump. Mix al die rootsvormen in een cocktailglas en je krijgt: Garage Swing. Honkende saxen, loeidiepe beats, honkytonkkeys, double bass en een vuige gitaar. The Exploited The Exploited staat op zaterdag 8 april in Iduna. Met platen als Punks Not Dead en Beat theBastards hebben ze mijlpalen binnen het genre op hun naam staan en zijn ze van onschatbare waarde en invloedrijk geweest voor vele bands; zelfs punk overschrijdend. Zonder deze Britten hadden Metallica en Ministry ongetwijfeld heel anders geklonken. Dat niet alle punkbands uit het Verenigd Koninkrijk komen bewijst het Amerikaanse Casualties. Al sinds 1990 brengt dit New Yorkse kwartet betonpunk zoals we dat kennen van de grote Engelse voorbeelden als Exploited en Chaos UK. Maar liefst negen albums en een dozijn aan singles heeft de band in deze periode uitgebracht waarbij ze zich hebben opgewerkt tot een van de meest succesvolle punkbands uit de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Meer info: www.iduna.nl

Auteur

Redactie