Opsterland geeft 31 extra bouwkavels uit voor Hege Kamp in Ureterp

Drachten

De gemeente Opsterland gaat voor woningplan Hege Kamp Ureterp dit jaar 31 extra kavels bouwrijp maken en uitgeven.

Het gaat hierbij om kavels voor 22 tweekappers, vijf rijwoningen en vier vrijstaande woningen. Ook wordt een aantal prijzen van bestaande kavels voor vrijstaande woningen aangepast. De extra bouwkavels en prijsaanpassing sluiten aan op de onlangs opgestelde concept-woonvisie van de gemeente Opsterland. Wethouder Piet van Dijk: ,,Op basis van het marktonderzoek spelen we in op de vraag en gaan we meer bouwkavels in de markt zetten. Deze kavels zijn bedoeld voor tweekappers en rijwoningen. Een aantal kavelprijzen voor vrijstaande woningen is aangepast. Zo proberen we de woningmarkt zo goed mogelijk te bedienen en ervoor te zorgen dat Ureterp een evenwichtige bevolkingsopbouw houdt." De gemeente gaat het woningplan Hege Kamp extra via de gemeentelijke website, brochures en social media extra promoten.

Auteur

Redactie