Mannenkoor Con Spirito treedt op in Donkerbroek

Drachten

Zondag 26 februari om 16.00 uur treedt het Mannenkoor Con Spirito uit Drachten op in de Laurenstsjerke van Donkerbroek.

Thema voor deze muzikale middag is: Muziek! Kleur aan je leven. Con Spirito met geestdrift, maar bovenal vanuit de Geest van de Heer. Het koor, dat is opgericht in 1989, heeft als dirigent Marnix Verkamman uit Drachten. Bewust is gekozen voor een koor klein van opzet. Bij de samenstelling van de registers wordt bovendien zoveel mogelijk gewerkt aan balans in stem en klankverhouding. Variabele opstellingen zullen de samenklank ondersteunen, terwijl koor en stemscholing kunnen bijdragen aan een eigen identiteit van het koor. Binnen een klein koor zijn ook de stemmen beter te smeden tot een homogeniteit, iets wat ook tot de doelstelling van het koor behoort en in de komende tijd zal worden nagestreefd. Bijna alle werken worden door Con Spirito a capella uitgevoerd. De Protestantse Gemeente Donkerbroek-Haule verwelkomt iedereen graag in de Laurenstsjerke.

Auteur

Redactie