Jeugd met muzikale kwaliteit op Solistenconcours in Ureterp

Drachten

 Swen Bosma uit Langezwaag en Erwin de Vries uit Ureterp behaalden zaterdag, tijdens het Solistenconcours  in Ureterp, beiden een eerste prijs met lof.

Swen Bosma is lid van De Vlecke uit Gorredijk en krijgt muziekles van Sietske Trinks. Erwin de Vries is lid van Brassband De Lofklank uit Ureterp en krijgt muziekles van Trienke de Vries. Jaarlijks organiseren de muziekfederaties van Opsterland en Ooststellingwerf een solistenconcours om muzikanten te stimuleren zich muzikaal te ontwikkelen. Zaterdag 11 februari  deden in totaal twintig muzikanten mee aan het solistenconcours in Ureterp. Meerdere solisten, waaronder Swen Bosma en Erwin de Vries,  werden op piano begeleid door Yohanes Siem uit Groningen. Anderen speelden een duet. Erwin de Vries stond twee keer op het podium. Hij speelde ook een jazznummer samen met zijn vader. De solisten werden aangemoedigd door ouders, broers en zussen, grootouders, muziekdocenten en fans. Jury Arnold Span mocht de solisten beoordelen op dynamiek, ritmiek, techniek, zuiverheid en de uitvoering. De solisten die op alle onderdelen gemiddeld met een 8 werden beloond, behaalden een eerste prijs. De jury vond de kwaliteit van de solisten hoog. De meesten hadden dan ook een eerste prijs. Met in totaal 93 punten sprongen Swen Bosma en Erwin de Vries er boven uit. Zij haalden een eerste prijs met lof. Dat is een grote prestatie. Per onderdeel hadden ze gemiddeld een 9 of hoger gescoord. Fulkaan CLASS Naast jureren mocht Arnold Span ook SilverCards weggeven aan de winnaars van het solistenconcours. Hiermee kunnen ze deelnemen aan de FullkaanCLASS en het provinciale solistenconcours. De FulkaanCLASS is van 24 tot en met 26 april. Hier krijgen de winnaars muzieklessen van topmuzikanten en docenten.  Daarmee kunnen ze zich muzikaal ontwikkelen en voorbereiden op het provinciaal solistenconcours De Klank fan Fryslân en voor de slagwerkers De Slach fan Fryslân. De route naar De Klank fan Fryslân wordt mogelijk gemaakt door Keunstwurk, OMF, de  gemeentelijke muziekfederaties en de provincie Fryslân. Winnaars solistenconcours De winnaars van het solistenconcours 2017, georganiseerd door de Muziek Federaties Opsterland en Ooststellingwerf zijn: 5e divisie:  Jorian Reidinga, snaredrum, Fanfare Oerterp, 88 punten, 1e prijs Anna de Jong, bugel, CMV Euphonia Wijnjewoude, 86 punten, 1e prijs 4e divisie: Erwin de Vries, cornet, Brassband De Lofklank Ureterp, 93 punten, 1e prijs met lof 3e divisie: Swen Bosma, alt saxofoon, De Vlecke Gorredijk, 93 punten, 1e prijs met lof Abe Jan v.d. Wal, snaredrum, CMV Euphonia Wijnjewoude, 90  punten, 1e prijs met lof (slagwerk) 1e divisie: Anna v.d. Heide, snaredrum, De Bazuin Ureterp, 90 punten, 1e prijs met lof

Auteur

Redactie