De slaap van Ondine in De Skâns Gorredijk

Drachten

Mini Theater Friesland speelt zaterdag 21 januari om 20.30 uur de voorstelling De slaap van Ondine in De Skâns in Gorredijk.

De slaap van Ondine is genoemd naar de zeenimf Ondine, die, nadat ze door haar echtgenoot verstoten was, hem strafte door hem al zijn autonome functies, inclusief de ademhaling, te ontnemen. Steeds moest de man eraan herinnerd worden om te ademen; uiteindelijk viel hij in slaap en overleed hij. In de medische wereld staat De slaap van Ondine bekend als een vorm van slaapapneu. Wat alle mensen met deze slaapstoornis gemeen hebben, is chronische vermoeidheid en snurken in de slaap. In deze productie van Mini Theater Friesland snurkt Hans wat af en Ondine is niet van plan Hans in zijn slaap met rust te laten. Kaarten via www.skans.nl of aan de kassa van de Skâns Gorredijk aan Loaijersstrjitte 2. Telefonisch reserveren: 0513 – 468600.

Auteur

Redactie