Nationaal Ouderenfonds houdt kerstdiner in Drachten voor ouderen

Drachten

Meer dan een miljoen ouderen in Nederland zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen zijn ook met kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt dat dat anders kan en daarom organiseert zij, in samenwerking met Van der Valk, door het hele land kerstdiners.

Maar liefst 4.000 ouderen krijgen een volledig diner aangeboden. Ook in Drachten wordt een kerstdiner georganiseerd. Het diner wordt gehouden in het Van der Valk Hotel Drachten, op vrijdag 16 december. De kerstdiners zijn bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast kunnen ouderen tijdens de diners in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk kan het Ouderenfonds ook dit jaar weer duizenden ouderen blij maken met een kerstdiner. De ouderen worden benaderd en uitgenodigd vanuit thuiszorgorganisaties, die van deze actie op de hoogte zijn en de aanmeldingen toesturen. Het Nationaal Ouderenfonds Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland voor wie onvoldoende zorg en aandacht is vanuit de maatschappij. We steunen ouderen in Nederland, bijvoorbeeld met de BoodschappenPlusBus, Zilverlijn, OuderenOmbudsman, stranduitjes en kerstdiners. Hiermee bestrijden en voorkomen we eenzaamheid, verminderen kwetsbaarheid en bevorderen zelfredzaamheid van ouderen.  

Auteur

Redactie