Sinterklaasintochten in de regio

Drachten

Sinterklaas heeft het maar druk, overal in de regio zijn intochten gepland:

Rottevalle Zaterdagmiddag 19 november komt Sinterklaas  met een skûtsje vol muzikanten en Pieten naar Rottevalle. Varend door de de Lits en afmeren rond 14.00 uur in de haven van Rottevalle.  De Sint komt de kinderen begroeten en maakt daarna een rijtoer door het dorp. De Pieten delen pepernoten uit.   Lippenhuizen Pietendrumband de Marko's gaat voorop bij de Sinterklaasintocht in Lippenhuizen.  Zaterdag 19 november vanaf 9.45 uur strooien de drumbandpieten met muzikale pepernoten door het dorp. De start is bij Dorpshuis de Mande. Nadat de goedheiligman is opgehaald volgt een optocht door het centrum van het dorp, waarna kinderen uit het dorp het Sinterklaasfeest verder vieren in het dorpshuis. Jubbega Na een jarenlange afwezigheid is Pietendrumband De Marko's ook weer in Jubbega te zien en te horen. De muzikale optocht op zaterdag 19 november begint om 13.00 uur bij Sporthal De Kompenije. Hier worden de Sint en zijn gevolg opgehaald en na een rondgang door het dorp zal het feest in de sporthal verder worden gevierd. Eastermar Ook Eastermar heet de Sint welkom op zaterdag 19 november om 15.00 uur. Samen met Pietendrumband de Marko's wordt de goedheiligman in de haven opgewacht. Na de aankomst maken de Sint en drumbandpieten een rondgang door het dorp. Haulerwijk

Sinterklaas en zijn Pieten meren aan in de haven van Haulerwijk op zaterdag 19 november om 13.30 uur, vaart aan de Kerkstraat. Vanaf de Kerkstraat vertrekt hij naar de Samensprong, waar de jaarlijkse Sinterklaasmarkt met veel leuke spelletjes en lekkers plaatsvindt.

Opeinde Op woensdag 23 november bezoekt Sinterklaas samen met zijn Pieten Opeinde. Hoe laat de pakjesboot daadwerkelijk aanmeert bij strandje aan de Wietze Brandsmaloane is nog niet bekend, vermoedelijk om 13.30 uur. Hoofdpiet heeft de Activiteitencommissie Opeinde opdracht gegeven er een mooie en gezellige middag van te maken.

Auteur

Redactie