Return of the 90s, Local Heroes, The Skull en Barry Hay in Iduna

Drachten

DRACHTEN - Poppodium Iduna staat in het weekend van 11 tot en met 13 november weer bol van de concerten en evenementen.

DRACHTEN - Poppodium Iduna staat in het weekend van 11 tot en met 13 november weer bol van de concerten en evenementen. Return of the 90’s met legendarische DJ’s
Vrijdag 11 november vanaf 21.00 uur is het tijdvoor Return of the 90’s in Iduna, met dance en happyhardcore DJ’s uit die tijd: DJ Paul Elstak, Darkraver, Jaydee, DJ José en Asino. Local Heroes event door Stichting Wâldbeat Stichting Wâldbeat houdt zaterdag 12  november vanaf 20.00 uur in samenwerking met Iduna haar eerste grootschalige festival rondom de regionale popcultuur van de jaren 60, 70 en 80: het Local Heroes event.  Met een line up van bands, solisten en Dj’s uit die tijd: onder andere Haije Frieswijk (One of Those), St. Spoody’s Act, Todays Mood, Boxum, Dog’s Don’t Bite en Bricquebec. Doom en Stoner van The Skull en Kings Destroy The Skull stond onlangs op het Roadburnfestival in Tilburg. In november komt de Amerikaanse doomband terug voor een Europese tour waarbij ze zondag 13 november vanaf 14.30 uur in Iduna op het podium staan. De band brengt een combinatie van eigen materiaal van hun album For ThoseWich Are Asleep maar ook veel Trouble classics. Het voorprogramma wordt ingevuld door de Amerikaanse stoner/doom band Kings Destroy. Barry Hay’s Flying V Formation Barry Hay, bekend als zanger van Nederlands succesvolste rockband Golden Earring, heeft vier jonge, succesvolle en talentvolle muzikanten (onder wie De Wolff-gitarist Pablo van der Poel en ervaring Earring-sidekick Jan Rooymans) onder zijn vleugels genomen en is Barry Hay Flying V Formation begonnen. Samen spelen ze de klassiekers van Golden Earring, maar ook nieuw eigen werk en verrassende covers van Tom Waits en Rickie Lee Jones. Hun eige show in het Noorden is zondag 13 november vanaf 19.00 uur in Iduna.   Meer info: www.iduna.nl