De Kraaien en Bigband Drachten in Iduna

Drachten

Zaterdagavond 5 november spelen De Kraaien in Iduna, zondagmiddag 6 november vindt er een muzikale middag plaats, in handen van Bigband Drachten.

Zaterdag 5 november om 20.00 uur komen De Kraaien Iduna op z’n kop zetten. Dat ze dat kunnen hebben ze al bewezen tijdens Popcity afgelopen zomer in het Thalenpark. De Haagse groep is bekend van hits zoals ‘Ik Vind Je Lekker’ en ‘Pechvogel’. De gemaskerde rappers brengen snoeiharde en vuige beats met ruige teksten.
Eerder dit jaar brachten ze hun nieuwe album Goud uit. Invloeden van genres als reggae, dub, rock, club, elektronica en drum ’n bass passeren de revue. Muzikaler, breder en grappiger dan ooit. Het nieuwe album is de reden voor hun eerste clubtour door Nederland. De show is uitgebreid met een complete liveband, wat zorgt voor nog meer energie tijdens de concerten. Rookbommen, confetti, strippers en crowdhypers maken de show tot een unieke ervaring voor de bezoeker. Bigband Drachten Culturele activiteiten op de zondagmiddag zijn al jaren niet meer weg te denken in Drachten. Zondag 6 november om 14.00 uur presenteert Bigband Drachten (gratis) een verrassende mix van muziekstijlen voor jong en oud; close harmony, jazz en pop. De bigbandformatie bestaat al meer dan dertig jaar, met sinds enige jaren bigbandleider en arrangeur Jelle Visser aan het roer. Deze zondag gaat hij de uitdaging aan om muzikale verbanden te leggen met optredens van popkoor Timeless, onder leiding van Dominique Rombouts en coverband Jagger. Meer info: www.iduna.nl