Dorcas Voedselactie in Drachten, Ureterp en Haulerwijk

Drachten

 Van 30 oktober tot en met 6 november wordt voor de 21e keer de Dorcas Voedselactie gehouden.

In deze regio wordt op meerdere plekken een inzameling voor de jaarlijkse voedselactie gehouden. Op dankdag (2 november) in verschillende kerken en op vrijdag en zaterdag (4 en 5 november) staan er vrijwilligers bij de Poiesz in Ureterp. Ook in Drachten staan op zaterdag vrijwilligers bij meerdere supermarkten. Dorcas zoekt vrijwilligers die bij de supermarkt een boodschappenbriefje uitdelen aan de klanten en de boodschappen in ontvangst nemen (ook geschikt als maatschappelijke stage) Voor informatie en opgave: Mathilde Krijgsheld, 785 391 of mathildekrijgsheld@gmail.com In­­­­­­­­­­­­­­­ Haulerwijk wordt op 4 en 5 november ook de Dorcas Voedselactie gehouden bij de Poiesz en de COOP supermarkt. Alle actielocaties in Nederland staan op www.dorcasvoedselactie.nl/actielocaties. Op ruim duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië. Zamir en zijn familie Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld, bestemd voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging en een aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden. Zo ontvangen de negenjarige Zamir en zijn familie uit Albanië regelmatig een voedselpakket. Het gezin heeft momenteel een onzeker inkomen en leeft onder druk. Het pakket geeft hun een praktische steun in de rug en zorgt elke keer weer voor een glimlach op het gezicht van Zamir.

Auteur

Redactie