Popquiz, Ian Siegal en Stappen als Toen in Iduna

Drachten

Poppodium Iduna start donderdagavond 20 oktober het popquizseizoen met een popbingo. Vrijdagavond 21 oktober viert bluesfenomeen Ian Siegal in Iduna zijn 25-jarig tourjubileum, voorprogramma: Ralph de Jongh. Zaterdagavond 22 oktober houdt Iduna het succesvolle event Stappen als Toen.

Het popquizseizoen is weer begonnen. Elke maand houdt Poppodium Iduna een popquiz in haar café, wegens het succes van de vorige keer is de popbingo terug om het nieuwe seizoen popquiz- en bingoavonden af te trappen. Door mee te doen maak je kans op concertkaarten. Deze keer krijgt iedereen zijn eigen bingokaart. Deelname is gratis en opgeven doe je aan de bar, waar je je bingokaart afhaalt. De bingo begint donderdag 20 oktober om 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur. Bluesfenomeen Ian Siegal Ter ere van zijn 25-jarig jubileum komt Ian Siegal terug naar Iduna, vrijdag 21 oktober om 20.00 uur. De Britse bluesman won acht British Blues Awards, drie European Blues Awards, drie USA Blues Music Awards en twee van zijn platen werden MOJO Blues Album of theYear, en dat allemaal in de afgelopen vijf jaar. Ian Siegal is autodidact en beschikt over de onmiskenbare blues groove. Hij wordt bestempeld als ‘The Voice of Contemporary Blues’ en zijn schare fans blijft groeien. Maar hij laat zich niet kaderen: blues is slechts één kleur van zijn muziekpalet. In zijn muziek hoor je invloeden terug van rock-‘n-roll-helden zoals Little Richard en Elvis tot bluesgiganten zoals Muddy Waters en Howlin’ Wolf. De tour is omgedoopt tot de '2wenty5ive tour'. Tijdens het voorprogramma kun je genieten van Ralph de Jongh. Hij won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt momenteel door het hele land na de release van zijn nieuwe cd ‘Lonesome Man, Ocean Of Love’. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans. Met muzikale vader (en fan) Harry Muskee is hij een must om live te zien. Stappen als Toen  Zaterdagavond 22 oktober houdt Poppodium Iduna weer het succesvolle event Stappen als Toen, een dans- en muziekavond die teruggrijpt naar de jaren tachtig en negentig. Ging jij altijd op stap naar Discotheek It Jaske of ging je uit je dak op nummers van Joy Division en The Prodigy?  Puilde je platenkast uit met albums van Nirvana, Faithless, The Smiths of The Specials? DJ Okky neemt vanaf 21.00 uur plaats achter de draaitafels en trakteert het publiek op de beste alternatieve hits. Meer info: www.iduna.nl

Auteur

Redactie