Familiefestival op landgoed de Slotplaats in Bakkeveen

Drachten

 Natuurmonumenten houdt zondag 2 oktober samen met de streek voor de tweede keer het familiefestival; een gezellig festival waar de Slotplaats in Bakkeveen en de omgeving centraal staan.

Zo is er een markt met streekproducten, is er livemuziek en zijn er tal van activiteiten voor kinderen. Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom. Slotplaats Vorig jaar werd het festival voor het eerst georganiseerd. De aanleiding hiervoor was om geld bij elkaar te krijgen om de Slotleane tegenover de Slotplaats aan te kopen en zo veilig te stellen. Dit is mede dankzij het festival gelukt. De reacties over het festival waren erg positief. Reden voor Natuurmonumenten om dit jaar opnieuw een soortgelijk festival te organiseren. Wederom in nauwe samenwerking met de streek. Streekproducten Landgoed de Slotplaats is een prachtige locatie in Bakkeveen. Om meer bekendheid aan dit mooie landgoed te geven, worden tijdens het festival de krachten uit de omgeving gebundeld. Er komt een markt met streekproducten waar ondernemers uit de regio staan met bijvoorbeeld fruitproducten, kaas, vlees, honing, planten en meer. Ook is er een boer aanwezig met zijn oer-Hollandse en zeldzame veerassen en hun jonge dieren. Activiteiten voor jong en oud Voor het hele gezin is er wat te beleven. Naast de markt zijn er veel activiteiten tijdens het festival waar je aan mee kunt doen. Zo kunnen volwassenen in de cultuurhistorie van de Slotplaats duiken door mee te gaan met een excursie onder leiding van de boswachter. Vers fruit pluk je in de boomgaard. In de appelkraam ontdek je waartoe je deze vruchten kunt verwerken. Kinderen kunnen een ritje te paard maken of zich laten schminken. Natuurlijk kun je ook rustig onder het genot van een kopje thee bij het theehuis genieten van de livemuziek. OERRR Speciaal voor kinderen is er het OERRR-veld van Natuurmonumenten waar je leuke activiteiten kunt doen. Wat dacht je van boogschieten met een zelf gemaakte pijl en boog? Of popcorn poffen boven het vuur? Ook een blote voetenpad zal niet ontbreken. Kortom, er is op 2 oktober genoeg te beleven voor jong en oud. Kosten Het festival is gratis toegankelijk. Voor deelname aan diverse activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. En bij de entree van het festival kun je een stempelkaart kopen voor de OERRR-activiteiten.

Auteur

Redactie