Tweede etappe 4-daagse Wandelmarathon Willen is Kunnen

Drachten

Wandelsportvereniging Willen is Kunnen organiseert ook dit jaar weer de 4-daagse Wandelmarathon. De tweede etappe is op woensdag 14 september.

Op vier woensdagmiddagen in september is er een route met een  totale lengte van de marathonafstand van ruim 42 km. Hiermee hoopt de organisatie het voor jong tot oud mogelijk te maken deze afstand af te leggen. Halverwege elke route is er de gelegenheid om de benen even te strekken. De startlocatie is elke woensdagmiddag ergens anders en daardoor verrassend. Zo lopen deelnemers elke keer in een ander deel van Smallingerland en omstreken. Tweede etappe De start is woensdag 14 september vanuit Pannenkoekenrestaurant Baboeshka in Beetsterzwaag. De deelnemers gaan via de Hoofdstraat naar de Freulesingel waar ze door het bos van Lauswolt via een vlonderbruggetje richting Ald-of Kenings Djip gaan.Via mooie zandpaden een stukje fietspad gaan ze richting Poostweg waar ze op een parkeerplaats kunnen genieten van een wagenrust. Na de rust steken ze de Poostweg over en komen ze via mooie zandpaden over een metalen bruggetje en mooie hout carving in de bomen bij de Van Harinxmaweg, die ze oversteken.Het laatste gedeelte gaat door de bos van Olterterp een stukje weiland en via Kerkepad Oost weer terug naar de startlocatie. De afstand is ruim tien kilometer, de starttijd is van 13.00 tot 14.00 uur.  De inschrijving en start vinden plaats in Pannenkoekenrestaurant Baboeshka aan Beetsterweg 1 in Beetsterzwaag.  De resterende etappes zijn op 21 en 28 september. Voor meer informatie: Tel. 0512-518661/06-24879605 of 0512-522926, tochten@wsv-wik.nlwww.wsv-wik.nl

Auteur

Redactie