Spekjes in het weiland vragen aandacht voor kankerbestrijding

WILGEN

In een weiland onder De Wilgen liggen deze week opvallende roze hooibalen. Als 'spekjes' in het weiland.

Met deze kleur hooibalen sponsoren de landbouwers Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor onderzoek naar borstkanker. Deze balen zijn van Imke en Manon Baaijma, die een veehouderij runnen in De Wilgen. Ook zij ondersteunen Pink Ribbon door dit roze plastic te gebruiken. Dit plastic kopen ze bij Visscher Holland in Steenwijk; dit bedrijf doneert per verkochte plastic rol een bedrag aan Pink Ribbon. De organisatie gebruikt dit geld voor wetenschappelijk onderzoek naar en de bestrijding van de ziekte. De projecten zijn vooral gericht op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Daarnaast richt Pink Ribbon zich op de zorg voor de mensen die de ziekte hebben. Het roze in het landschap valt erg op, wat weer aandacht geeft aan Pink Ribbon en daarmee aan onderzoek naar kanker. Dubbel resultaat dus.  

Auteur

Fokke Wester