Sc Heerenveen trekt 1750 toeschouwers naar Drachtster Bos

DRACHTEN

De oefenwedstrijd tussen Drachtster Boys en profclub sc Heerenveen is zaterdag een groot succes geworden. Zo’n 1750 mensen bezochten de oefenwedstrijd, die eindigde in 0-4.

De wedstrijd was in alle opzichten een succes voor de Drachtster club. Tientallen vrijwilligers zijn maandenlang bezig geweest met het organiseren van deze wedstrijd. Niet alleen voetbalde de A-selectie tegen de profs van Heerenveen, ook overdag waren er diverse activiteiten in het Drachtster Bos. De jongste jeugd kreeg een clinic van sc Heerenveen onder leiding van Maarten de Jong, op een ander veld speelden oud-spelers van ONB, vv Drachten en Drachtster Boys een minitoernooi en al ruim voor de wedstrijd werden de sponsors ontvangen. Even leek het weer aan het einde van de middag roet in het eten te gooien, maar juist een uur voor de wedstrijd klaarde het prachtig op en werd de wedstrijd onder werkelijk perfecte weersomstandigheden gespeeld. Mooie staaltjes De nieuwe selectie van Drachtster Boys hield sc Heerenveen zeer verrassend op 0-0 in de eerste helft. In de tweede helft, toen beide teams met vrijwel een nieuw elftal aantraden, kwam sc Heerenveen via Veerman (2x), Slagveer en Amin uiteindelijk nog op 0-4. De ploeg van nieuwe trainer Jurgen Streppel liet in die tweede helft een paar mooie staaltjes voetbal zien en was met name gevaarlijk vanaf de zijkanten. Drachtster Boys kwam er, zoals verwacht, aanvallend niet echt aan te pas. Was bij Heerenveen de naam van het 15-jarige talent Kik Pierie opvallend, ook bij Drachtster Boys viel een aantal namen op: Saïd Hassan speelde na een jaartje afwezigheid weer in het Drachtster Bos, daarnaast speelde een aantal Drachtster ‘jonkies’ tegen de profs, zoals Thom Zwart, die vanuit A1 in één keer de overstap heeft gemaakt naar de A-selectie. Opnieuw een exponent van de jeugdopleiding van Drachtster Boys van wie we veel mogen verwachten. Ook de beide assistent-scheidsrechters, Daan van Gulik en Robin Brinkman, komen uit de jeugdopleiding van Drachtster Boys, dat binnen de jeugd ook scheidsrechters opleidt. Derde helft Ook nu was de derde helft meer dan geslaagd. Velen bleven hangen op de club voor een praatje, een dansje en een schuin oog op de EK-wedstrijd Duitsland-Italië. Opnieuw was het bezoek van een bvo aan het Drachtster Bos meer dan geslaagd.  

Auteur

Fokke Wester