Appelscha krijgt eigen pumptrackbaan op de Boerestreek

APPELSCHA

Op de Boerestreek in Appelscha wordt woensdag 13 juli een pumptrackbaan geopend.

Een pumptrack lijkt op een BMX fietscrossbaan: heuvels, bulten en bochten volgen elkaar op en vormen een afwisselend parcours. Een pumptrack vooral gericht op plezier in de openbare ruimte. Pumptracks zijn nog relatief onbekend in Nederland, maar zijn wereldwijd een echte hype aan het worden. Fietsers, skateboarders, rolschaatsers en stuntsteppers bewegen zich voort over het parcours door het lichaam op en neer te bewegen: ‘pumpen’. Pumptracks zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Het biedt de mogelijkheid om op een leuke en veilige manier balans te oefenen en vertrouwd te raken met de fiets, step, of skateboard. Appelscha is volgens eigen zeggen al het fiets-Walhalla van het Noorden. Met zijn mooie omgeving is Appelscha een plezier voor iedere fietser. Maar vanaf volgende week woensdag kan de jeugd ook al eindeloos veel fietsplezier hebben op alleen de Boerestreek. Hier staat namelijk sinds kort een pumptrackbaan, een verharde crossbaan met bulten en bochten. Het is een gesloten rondje, waardoor je dus eindeloos kan fietsen. De baan is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen De Jongens van Outdoor, Kramer Fietsverhuur en de gemeente Ooststellingwerf en wordt gefinancierd door de Provincie Fryslân. De pumptrackbaan wordt woensdag 13 juli 's middags om drie uur geopend door wethouder Hans Welle. Daarna kan de jeugd zich uitleven op de baan. Het officiële gedeelte wordt om half vijf afgesloten door Jan de Roos (De Jongens van Outdoor).

Auteur

Fokke Wester