Trijntje Meijer-Wijkstra viert 101ste verjaardag in Rispinge

DRACHTEN

Trijntje Meijer-Wijkstra viert vandaag in verzorgingstehuis Rispinge haar 101ste verjaardag. Burgemeester tjeerd van Bekkum bracht namens de gemeente de felicitaties over.

Trijntje Meijer-Wijkstra is in 1915 geboren in Bakkeveen en bracht haar jeugd door in Drachtstercompagnie. Ze was getrouwd met Lammert Meijer uit Drachten, met wie ze twee zonen en twee dochters kreeg. Het echtpaar had een boerderij in Derachtstercompagnie. Lammert Meijer overleed in 1983 op 74-jarige leeftijd en toen verhuisde zij naar Drachten. Na een val in 2005 verhuisde ze op advies van de kinderen naar Rispinge. Trijntje Meijer heeft nu 8 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen.
De gezondheid is op het moment nog redelijk, al wordt het gehoor wel slechter en gaat het lopen ook niet meer goed. Ze wordt in een rolstoel naar beneden gebracht, waar ze nog graag aan spelletjes mee doet.

Auteur

Fokke Wester