Solarweek Drachten afgetrapt met fairtrade lunch

DRACHTEN

Wethouder Marja Krans van Smallingerland en Peter Hutten van Van Wijnen Noord hebben vanochtend het officiële startsein gegeven voor de Solarweek Drachten.

Foto's Harry van der Linde Het evenement wordt gehouden tot en met zaterdag op en rond de Drachtstervaart in het centrum van Drachten. De Solarweek Drachten is ontstaan naar aanleiding van de komst van de Dutch Solar Challenge Race. Deze bekende zonnebotenbotenrace doet op dinsdag, woensdag en donderdag Drachten aan. Morgenmiddag arriveren de zonneboten op het Moleneind, woensdag zijn er tal van activiteiten en donderdagochtend vertrekken de racers voor hun volgende etappe naar Grou. Het feest in Drachten gaat dan nog ene paar dagen door, met onder andere muziek en de zwemrace voor ALS. Ondernemers en de gemeente Smallingerland sloegen de handen ineen om rondom dit internationale event flink uit te pakken met verschillende activiteiten. Tussen het Moleneind en de Markt is een evenemententerrein ingericht met catering en een podium. Solarweek Drachten past binnen de doelstelling van de gemeente Smallingerland om samen met ondernemers, bewoners, instellingen en organisaties te werken aan een duurzame samenleving. Na de aftrap vanochtend was er dan ook voor alle genodigden een fairtrade lunch.  

Auteur

Fokke Wester