Nij Smellinghe weer beloond met roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg

Drachten

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten heeft van Borstkankervereniging Nederland (BVN) een roze lintje toegekend gekregen, als erkenning voor de goede borstkankerzorg.

Het Drachtster ziekenhuis ontvangt dit lintje al verscheidene jaren. Nij Smellinghe verdient het roze lintje omdat ze voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. ,,We zijn er trots op dat we nu al een aantal jaar achter elkaar het roze lintje krijgen. De criteria waren dit jaar wederom aanscherpt. We zijn blij dat onze inspanningen om aan de normen te blijven voldoen zijn beloond met het roze lintje. Met het keurmerk weten patiënten dat wij goede borstkankerzorg leveren. We doen het natuurlijk voor de patiënt!”, aldus Ingrid Vries, verpleegkundig consulent Oncologie. Via www.nijsmellinghe.nl/mammapoli en www.monitorborstkankerzorg.nl kunnen patiënten aanvullende informatie vinden over de borstkankerzorg in het Drachtster ziekenhuis.

Auteur

Redactie