Eerste huwelijksbootje met Janiska en Jair door de Drachtstervaart

DRACHTEN

Vanavond voer het eerste huwelijksbootje door de Drachtstervaart. De primeur was voor het kersverse echtpaar Janiska Baron en Jair Eigenraam.

Foto's Harry van der Linde Het jonge echtpaar stapte aan het begin van het Moleneind in een open sloep, om daarmee te varen naar het uiteinde van de Vaart, waar ze hun huwelijksfeest hielden in grand-café 't Smelnehûs. Jair Eigenraam uit Haarlem en Janiska Baron uit Drachten vierden eerder op de avond hun kerkelijk huwelijk in de gereformeerd-vrijgemaakte kerk De Hoeksteen. Vorige week vrijdagmiddag waren ze al getrouwd voor de burgerlijke stand. Dat huwelijk werd gesloten op het strand van Ameland, waar hij haar anderhalf jaar geleden ten huwelijk had gevraagd. Het publiek zat bij de huwelijksvoltrekking op bankjes in het zand. Aansluitend was er een spectaculair feest in Beach-Club The Sunset. Het feest werd daar om middernacht onderbroken met een spetterend vuurwerk op het strand.

Auteur

Fokke Wester