Start voorverkoop De Lawei op 21 mei

Drachten

 De opera Koeien staat donderdag 19 mei in de grote zaal van De Lawei en daarnaast staat de voorstelling André het astronautje 21 mei tweemaal op de planken. Ook start op zaterdag 21 mei de voorverkoop om 14:00 uur.

Een boer, een boerin, het platteland en zes koeien. Een bijenkorf aan de hemel, en de betoverende Almide voor wie de boer bijna zwicht. Ziedaar de oer-Hollandse en tegelijk licht surrealistische setting die componist Misha Mengelberg (Kiev 1935) bedacht voor zijn muziektheaterwerk Koeien. De opera is onvoltooid, maar componist Guus Janssen en regisseur Cherry Duyns maken er toch een voorstelling van. De voorstelling is in haar absurdisme onmiskenbaar Mengelberg, met een wonderlijk man, gespeeld door Pierre Bokma, aanwezig is die lijkt op de maestro zelf. De opera Koeien staat donderdag 19 mei in de grote zaal. André het astronautje Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is. De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertaalden dit avontuurlijke ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling, met liedjes van Claudia de Breij. André het astronautje is een voorstelling voor alle ruimtereizigers vanaf 3 jaar en te zien op 21 mei om 14:00 uur en om 16:00 uur. Ready for take-off! Voorverkoop Daarnaast begint ook de voorverkoop op 21 mei om 14:00 uur. Het is al mogelijk om de voorstellingen te bekijken en via de website in je wensenlijst te plaatsen, zodat ze 21 mei direct besteld kunnen worden. Neem alvast een kijkje en zet 21 mei in de agenda. Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl

Auteur

Redactie