Zaterdag omrijden wegens werkzaamheden A7 bij knooppunt Heerenveen

Drachten

 Rijkswaterstaat voert zaterdag 30 april van 18:00 uur tot zondag 1 mei 9:30 uur werkzaamheden uit op de A7 bij knooppunt Heerenveen.

De werkzaamheden bestaan uit het asfalteren van de in-en uitvoegstroken van de A7. Tijdens de werkzaamheden is op de A7 ter hoogte van het knooppunt Heerenveen één rijstrook beschikbaar. De binnenste verbindingsbogen zijn afgesloten. Omleidingsroutes Het verkeer vanuit Joure richting Leeuwarden en vanuit Meppel richting Joure wordt omgeleid via  Tjalleberd. Verkeer vanuit Drachten richting Meppel en vanuit Leeuwarden richting Drachten wordt omgeleid via Heerenveen West. Het verkeer wordt geïnformeerd met behulp van gele borden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd. Weersgevoelige werkzaamheden De asfaltwerkzaamheden zijn zeer weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo worden locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest beveiligd. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én zichzelf, door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.

Auteur

Redactie