Anke de Jong (19) uit Jonkerslân is Miss Beauty of Friesland 2016

DRACHTEN

Anke de Jong (19) uit Jonkerslân is de nieuwe Miss Beauty of Friesland. Zij won zondag de finale in het Fries Congres Centrum in Drachten. 

In de finale streden 29 dames voor de titel van Miss Beauty of Friesland (20 t/m 26 jaar) en Miss Teen of Friesland (voor meiden tussen de 15 en 19 jaar). Na een de Bikinironde, Galaronde en voorstelronde mocht  de jury zich beraden over de prijzen. Na deze drie rondes mocht de vijfkoppige jury zich terugtrekken om de voors en tegens af te wegen en de punten te tellen. Bij de uitslagen werd begonnen met de kleinere titels. De titel Miss Populairity is uitgereikt aan Yneke Bakker (Damwâld). De titel Miss PhotoFab Friesland ging naar Anke de Jong (Jonkerslân) en de titel Miss Noardewyn ging naar Hilde Siegersma (Harkema). De fotoshoots voor Miss P gingen naar Yneke Bakker en Mylène Beintema (Drachten). Miss Teen of Friesland is Linda Groeneveld, 17 jaar uit St. Annaparochie. Tweede is Mylène Beintema (Drachten) en derde Nynke Atsma (Sneek). Anke de Jong (19) uit Jonkerslân is de nieuwe Miss Beauty of Friesland. Tweede werd Anne Koet (Heerenveen) en derde Yvonne Laanstra (Franeker). De winnaressen mogen zichzelf straks bewijzen tijdens de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing in september 2016.

Auteur

Fokke Wester