Première Noordpool Orkest in De Lawei

Drachten

In De Lawei is weer van alles te beleven. De Engelse acteur Pip Utton reist af naar Drachten en kruipt in de huid van Winston Churchill. Ook speelt het Noordpool Orkest de première van De Werkman Suite.

Daarnaast draait de oorlogsfilm Land of mine en is de voorstelling Lulu te zien in de grote zaal. Pip Utton De Engelse acteur Pip Utton is als geen ander in staat om bijzondere historische figuren tot leven te wekken op het toneel. Vorig seizoen liet hij nog een meesterlijke vertolking van Margaret Thatcher zien en zondag 3 april  kruipt hij in de huid van Winston Churchill. Noordpool Orkest Woensdag 6 april speelt het Noordpool orkest onder leiding van Reinout Douma de première van De Werkman Suite. Hiphop, drum ‘n’ bass, jazz, trash, poetry slam, rock en strijkersklanken rollen over elkaar heen in De Werkman Suite van het Noordpool Orkest in samenwerking met acteur Hans Dagelet. Hans gromt, zingt, spreekt en fluistert teksten van Werkman, Rothko, Beefheart en jonge toneelschrijvers. Land of mine Wanneer de Tweede Wereldoorlog teneinde loopt wordt een groep Duitse soldaten, eerder jongens dan mannen, gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak uit te voeren: het ontmantelen en ruimen van duizenden in de stranden ingegraven landmijnen, en dat met weinig tot geen training. De jongens ontdekken dat de oorlog voor hen nog lang niet ten einde is… Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine een ongekend en tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis. Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april te zien in de filmzaal. Lulu Lulu is een tragikomische voorstelling over het donkere verlangen van de mens om de ander te bezitten, over de hunkering om te domineren en de destructie waartoe dit kan leiden. Met mededogen voor de worsteling die liefde is. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding. De inleiding bestaat uit een film over het maakproces van de voorstelling en gesprekken over de liefde met o.a. Simone van Saarloos (Het monogame drama) en Jan Drost (Het romantische misverstand). Donderdag 7 april in de grote zaal. Sluit het weekend swingend af met de Hopperzondag, met vanaf 17.00 uur live muziek van No Gamblein theatercafé Hopper. Kijk voor meer informatie op www.lawei.nl

Auteur

Redactie