Verkorte Johannes Passion in Zuiderkerk Drachten

Drachten

Op zondag 20 maart om 16.00 uur voert de Nederlandse Bach Academie in samenwerking met studenten van ROC Friese Poort een verkorte versie van de Johannes Passion op,  in de Zuiderkerk in Drachten. 

De JP Small is een verkorte versie van Bach’s Johannes Passion uitgebreid met dramaturgische en theatrale elementen. De lengte van de oorspronkelijk passion is van zeven naar drie kwartier teruggebracht. Een theatraal concert waarbinnen het aloude passieverhaal, op muziek gezet door Bach, wordt gecombineerd met een eigentijds verhaal. Dramatische middelen zijn daarbij: gespeelde scènes en dans. Macht en onmacht Het actuele verhaal over zinloos geweld dat door deze Passie is gevlochten, wordt gespeeld door acteurs. Jesse, een 18-jarige jongen, grijpt in bij een vechtpartij. Hij wordt neergestoken. Vrienden, ouders, familie vertellen wie hij was. Een doodgewone jongen die opkwam tegen onrecht. Geen softie, wel een zachtmoedig iemand. In dit verhaal worden grote thema ’s als macht-onmacht, angst-agressie, geweld-geweldloosheid, leven en dood, concreet gemaakt voor jongeren. En vormt daarmee een directe vertaling van het aloude bijbelverhaal dat door Bach op muziek is gezet. Dit concert staat onder leiding van Hoite Pruiksma en de regisseur is Gooitsen Eenling. Reserveren: www.nederlandsebachacademie.nl of info@nederlandsebachacademie.nl

Auteur

Redactie