Lezing over André Kuipers en Peter van Uhm in Bibliotheek Drachten

Drachten

In zijn lezing op donderdag 10 maart van 19.30 tot  21.30 uur in Bibliotheek Drachten vertelt schrijver Sander Koenen over André Kuipers en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. 

Koenen gaat in op vragen als; hoe komen zijn boeken tot stand? Hoe is het om als schrijver lange tijd zo intensief samen te werken met de hoofdpersoon van een biografie? Sander Koenen geeft de aanwezigen een blik achter de schermen van de ruimtevaart, de krijgsmacht en meer fascinerende werelden, door de ogen van een schrijver. Raketlancering in Kazachstan Biograaf, journalist en fotograaf Sander Koenen (1980) woonde lange tijd in Drachten. Hij schreef acht boeken, waaronder de biografieën van André Kuipers en oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Sander Koenen volgde Kuipers van heel dichtbij voor, tijdens en na twee ruimtemissies. Dat bracht hem bij trainingen in Amerika, Rusland, Duitsland en tot twee keer toe bij een raketlancering in Kazachstan. Tijdens Kuipers’ verblijf in de ruimte hadden astronaut en de auteur Koenen wekelijks contact om het boek ‘Droomvlucht’ voor te bereiden. zijn te koop bij de balie Klantenservice van Bibliotheek Drachten of via www.bibliotheekdrachten.nl

Auteur

Redactie