Burgemeester Van Selm wil effectief integriteitsbeleid voor raad en college

BEETSTERZWAAG

 Burgemeester Ellen van Selm laat een onafhankelijk onderzoek doen om te komen tot een effectief integriteitsbeleid voor de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Dat heeft ze aan de fractievoorzitters van de gemeenteraad laten weten. Aanleiding voor het onderzoek is de kwestie rond zorgaanbieder Springth waarmee de raad de laatste weken in verband is gebracht. Raadslid Sikke Marinus (Opsterlands Belang) uit Nij Beets is betrokken bij het bedrijf, dat eigendom is van zijn echtgenote. Springth kreeg een contract van de gemeente om een pilot uit te voeren. De oppositie vreest belangenverstrengeling. Zonder een oordeel over die kwestie te vellen, wil de burgemeester dat in ieder geval voor elk raadslid en iedere bestuurder helder is wat in hun functie wel en niet kan. Dit kan onduidelijkheden wegnemen die er nu mogelijk bestaan. Bureau Berenschot gaat het onderzoek uitvoeren.

Auteur

Fokke Wester