Fietsen met Dam Jaarsma rond Sumar

SUMAR

 Stichting Elzegea houdt zaterdagmiddag 2 augustus van twee uur tot half vijf in samenwerking met de Stichting 100 jaar Dam Jaarsma een fietsexcursie door Sumar en omgeving.

Startend vanaf het Recreatiecentrum ‘Klein Zwitserland’ bij het Burgumermeer - waar eventueel ook een fiets kan worden gehuurd - gaat de tocht naar het dorp Sumar en verder. Onderweg wordt gekeken naar sporen van het verleden van de Noardlike Fryske Wâlden zoals de korenmolen; de kerk; het verhaal van het Bintje; het laatste stukje echte heide en meer. Tijdens deze excursie wordt ook aandacht besteed aan de volksverhalen uit de Noardlike Fryske Wâlden die zijn verzameld en opgetekend door schrijver, dichter en verzamelaar Dam Jaarsma, die 100 jaar geleden in Eastermar werd geboren. Opgeven voor de tocht kan telefonisch bij A. van der Velde, 06-39325148 (18.00-20.00 uur).

Auteur

Fokke Wester