Overhemd op een spijkerbroek, kan dat?

Het dragen van een overhemd op een spijkerbroek ziet er goed uit. Je kan gaan voor een casual of formele look. Hoe krijg je een formele look met een spijkerbroek? Hoe krijg je een casual look? En must have tip voor iedereen. Lees snel verder!

Ga voor een formele look

Om een formele look te krijgen zijn er een aantal regels. Je moet goed letten op de pasvorm en het soort denim van de broek. Voor een formele look is het mooi als je een slim fit donkere spijkerbroek draagt. Voor een formele look is het mooi als de broek aansluit op het overhemd. De balans tussen de wijdte van het overhemd en broek is ook van belang. Wanneer de broek wijder is dan het heren overhemd, oogt het niet formeel. Daarnaast is het belangrijk om het overhemd in de broek te stoppen voor een formele look.

Ga voor een casual look

Voor een casual look hoef je niet een chino te dragen. Een spijkerbroek valt goed te combineren met het overhemd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Profuomo overhemden. Net als bij de formele look is het belangrijk dat pasvorm van de broek en het overhemd gelijk is. In tegenstelling tot de formele look is het niet van belang om een donkere spijkerbroek te dragen. Een lichte kleur werkt ook goed. Het zit in de details om een casual look te krijgen. Denk hierbij aan het soort overhemd, de kleur schoenen, accessoires en hoe het gedragen wordt. Het overhemd open of dicht kan allebei.

Must have tips

Formeel en casual wordt in het bedrijfsleven gebruikt voor het beschrijven van de outfit. Hierboven is uitgelegd waar je op moet letten om de gewenste look te krijgen. Hieronder de opsomming van de belangrijkste tips + een aantal tips waar je nog op moet letten tijdens het combineren van een overhemd met een spijkerbroek:

  1. Het is het beste als de pasvorm van het overhemd en broek gelijk zijn. 
  2. Zorg dat de kleur van je spijkerbroek en overhemd niet vloeken met elkaar. Kies voor tinten die goed samen gaan zoals blauw en wit.
  3. Probeer denim op denim te vermijden. Mocht je toch een fan van die combinatie zijn, kies dan twee verschillende kleuren denim.
  4. Het kledingadvies van de vrouw is onmisbaar. Mocht je het niet zeker weten, dan kun je om haar mening vragen.