Dit weekend in Poppodium Iduna: Big Country speelt greatest hits en dubbelconcert van Sari Schorr en Ethan Johns

Drachten - In Iduna in Drachten speelt komend weekend Big Country en is een dubbelconcert van Sari Schorr enEthan Johns.

Big Country viert jubileum van The Crossing

In het kader van de tour Anniversary The Crossing & Greatest Hits speelt Big Country zaterdag 23 maart in Poppodium Iduna een set waarin het album The Crossing (met hits als Chance en In A Big Country) integraal wordt vertolkt. De Schotse rockband Big Country werd in 1981 opgericht door Stuart Adamson en Bruce Watson. Het virtuoze gitaarspel van het tweetal verkreeg al snel internationale bekendheid. Big Country scoorde in 1983 hun eerste top-10-hit met het nummer Fields of Fire. Big Country viel op door zijn legendarische live optredens en stond onder meer op Live Aid, Pinkpop en heel veel andere grote festivals in de jaren 80.

Na afloop draait DJ Okky tot in de late uurtjes heerlijke songs uit de 80’s, 90’s en meer.

Blues van Sari Schorr en singer songwriter Ethan Johns op zondagmiddag

Zondagmiddag 24 maart vindt een dubbelconcert plaats van blueszangeres Sari Schorr en singer-songwriter Etan Johns, beiden met band. De New Yorkse zangeres Sari Schorr heeft een stem die gemaakt lijkt voor de blues: krachtig, doorleefd, met een lekker ruig randje en een vleugje soul. Ze wordt wel vergeleken met Janis Joplin, Beth Hart en Dana Fuchs; een ruige stem met grote uithalen en een vleugje soul wat precies bij de prachtige bluesrock muziek past die zij samen met haar band maakt.

Ethan Johns is singer-songwriter, maar vooral ook bekend als sterproducer van artiesten als Laura Marling, The Killers, Kings of Leon, Counting Crows en Ryan Adams. Als zoon van de legendarische producer Glyn Johns (produceerde o.a. Eric Clapton, Eagles, Rolling Stones en Led Zeppelin) is muziek hem met de paplepel ingegoten. Eerder speelde hij al op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open, nu komt hij met band en met zijn kersverse album Anamnesis op zak naar Iduna.

Meer info en tickets: www.iduna.nl.