Opsterland start de ‘week van de Gezonde Jeugd’

Gorredijk - Met het openen van de moestuin bij de Treffer en de eerste Daily Mile in Gorredijk is in de gemeente Opsterland vanochtend de Week van de Gezonde Jeugd van start gegaan.

Opsterland is sinds 2018 aangesloten bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners streeft gemeente Opsterland naar een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Jongeren op Gezond Gewicht stimuleert daarom betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en een gezonder voedingsaanbod. Marjon Mulder van GGD Fryslân is voor drie jaar aangesteld als JOGG-regisseur om zoveel mogelijk partijen bij de uitvoering te betrekken.

Sportfruit

De komende tijd staat er heel wat te gebeuren in de gemeente. Opsterland stelt deze Week van de gezonde jeugd sportfruit beschikbaar aan alle sportverenigingen in Gorredijk die daar gebruik van willen maken. Afgelopen vrijdag overhandigde wethouder Libbe de Vries samen met Pieter Bijlsma van Albert Heijn Gorredijk in de kantine van de Rugbyclub aan de Mientewei het eerste sportfruit aan rugbyclub De Wrotters.

Vanochtend kwam wethouder De Vries bij het begin van de schoolweek op OBS De Treffer aan de Hendrik Ringenoldusstrjitte in Gorredijk om de Week van de Gezonde Jeugd officieel te openen. Samen met de leerlingen van groep 7 nam de wethouder de buitenmoestuin van de school in gebruik.

Schoolbidons

Marjon Mulder van JOGG-Opsterland introduceerde daarna de binnen-moestuinbakken, samen met Maatwurk. Ook kregen de leerlingen hun schoolbidons, zodat ze meer water kunnen drinken tijdens de schooldag. Tenslotte werd JOGG-ambassadeur Marjon Visser geïntroduceerd. De korfbalster bij LDODK/Rinsma Modeplein deed met d ekinderen de warming up voordat ze op pad gingen voor hun eerste Daily Mile.

Opsterland staat nog maar aan het begin van het project. De meeste activiteiten de komende week vinden plaats in Gorredijk, later wordt het project uitgerold naar de overige dorpen in de gemeente.

Foto’s Henk Stoelwinder