2x goud en 2x zilver voor turnsters Stanfries

Gorredijk - Afgelopen weekend waren er voor de jongste turnsters van Stanfries de tweede plaatsingswedstrijd voor het FK.

Isa van der Veen, Famke Oenema en Vera Laagland (instap D4) trapten het wedstrijdweekend af. Dit deden de meiden uitstekend en turnden een hele goede wedstrijd. Isa werd 14e, Vera 7e en Famke 5e.

Daarna was het de beurt aan Luna Hut (pre instap 2 D5) en Anna Maria van Netten (pre instap 2 D4). Beide meiden turnden heel erg goed, Anna turnde een perfecte wedstrijd en kreeg daarom een hele verdiende gouden medaille. Luna werd knap 14e.

Anne-Rixt Beenen, Olivia van den Hurk (instap D2) lieten zien wat ze konden. Olivia turnde heel erg mooi en dit leverde haar een zilveren medaille op. Anne-Rixt turnde ook goed maar maakte een foutje op de sprong wat haar veel punten heeft gekost. Ze werd 18e.

Ninthe Scheenstra en Celia van der Hoef (pre instap D4) turnden allebei een uitstekende wedstrijd. Beide meiden mochten dan ook het podium beklimmen. Het zilver was er voor Celia en het goud voor Ninthe. Esmee van der Woude (pre instap 1 D5) yurnde een hele goede wedstrijd. Ze werd heel knap 6e. Wat een fantastische prestaties van deze jonge talentjes. Anna, Olivia, Ninthe en Celia hebben zich geplaatst voor de Friese Kampioenschappen van 18 mei.

Esmee is 1e reserve.

Tekst Larissa van der Woude