Medailles voor FRISIA turnsters

Beetsterzwaag - Drie meiden van turnvereniging FRISIA uit Beetsterzwaag hebben zich zaterdag via twee voorrondes geplaatst voor het level-up FK turnen.

Alle drie turnden in niveau 3 C, dat betekent dat je heel veel keuze-onderdelen mag turnen. Ook was een oefening op muziek, die ze helemaal zelf hebben gemaakt.

Amerins Witteveen viel helaas van de brug, maar had een geweldig goeie sprong en ook de vloer-oefening had ze nog nooit zo mooi geturnd. Ze werd vandaag 6e.

Luna van Linde viel ook van de brug, maar gelukkig niet van de balk. Ze werd zelfs 2e op sprong .Ook haar vloeroefening ging heel soepel vandaag. Ze werd heel netjes 5e.

Mayke Jongsma ging als tweede de finale in, maar de balk was helaas vandaag een beetje een struikelblok. De prachtige brug-oefening, waar ze de beste op was, en vloeroefening maakte de wedstrijd weer goed vandaag. Mayke is 3e geworden van Friesland.

FRISIA was ook actief in Ureterp, waar drie meisjes hun tweede voorronde mochten turnen. Mette Mellema werd in een sterk deelnemersveld heel netjes 14e. Ze had vooral een prachtige mat-oefening en een hele elegante balkoefening. Lauren Hornstra werd 8e. Ze werd wel heel knap eerste op vloer.

Annemae Mellema werd 20e.