Bemoedigende prestaties van debuterende Ritmische jeugdgroepen Stânfries

Utrecht - Drie nieuw jeugdgroepen van GV Stânfries onder leiding van Ilja Rozenberg hebben zaterdag deelgenomen aan de eerste plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek Groepen 2e divisie in Utrecht.

Als eerste waren de twee groepen bij de junioren aan de beurt. Stânfries 1, bestaande uit Rachel Brander, Lucy Linn, Rixt vd Pol, Anoeska vd Witte en Minke Lyklema, begon goed aan de baloefening. Maar later in de oefening ging een paar ballen buiten de lijn, wat veel punten kostte. De meiden behaalden de 11e plaats.

De groep van Tessa Grijze, Silke Hylkema, Ilse de Groot, José Kromsigt en Minke Lyklema (Minke draait in beide groepen mee) startte ook voortvarend. Ze behaalden voor de elementen, wissels en danspassen een hoge score. Maar ook hier ging een bal buiten de lijn en viel het uitvoeringscijfer daarmee wat tegen. De dames behaalden een prima 7e plaats in de middenmoot en bleven dicht in de buurt van de concurrentie.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de pre-junioren. Deze grote groep, bestaande uit Brecht Darwinkel, Noor Dercksen, Rinske Oostendorp, Jodee en Jamie Straatman, Mette en Birte Tamminga en Merle Verweij, moest de allereerste wedstrijd tegen sterke tegenstanders. De meisjes deden het erg goed en maakten slechts kleine foutjes. Toch konden ze nog niet helemaal op tegen de concurrentie, ze werden tiende.

In de laatste wedstrijd kwamen de dames senioren o.l.v. Trijntje de Vries in actie en beten gelijk de spits af. Met de nieuwe baloefening behaalden Rianne de Jong, Marijke Meesters, Ilja Rozenberg, Femke Vleeshouwer en Monique vd Werf de hoogste score met de moeilijkheden (D-score). Het artistiek deel van het uitvoeringscijfer viel tegen, maar omdat de dames een prima uitgevoerde oefening lieten zien, behaalden ze een derde plaats. De hoepeloefening van deze dames behaalde een vierde plaats.

Genoeg puntjes om revanche te nemen op de tweede plaatsingswedstrijd van 13 april in Badhoevedorp.