Golfclub Lauswolt in Beetsterzwaag opent nieuwe Driving Range

Beetsterzwaag - Burgemeester Van Selm opent vrijdag 15 maart het nieuwe gebouw op de Driving Range van Golfclub Lauswolt.

Na vele aanpassingen in de baan met waterpartijen en bunkers vond Golfclub Lauswolt het hoog tijd om opnieuw te innoveren. Kortgeleden realiseerde ze een nieuw gebouw op de Driving Range. Met de komst van het nieuwe gebouw maakt de golfclub een verdere kwaliteitsslag. Naast grote afslagplaatsen, mooie ruimtes voor lockers en handicarts, heeft de golfschool een prachtige oefen- en lesaccommodatie gekregen.

Het oude gebouw voldeed niet meer aan de huidige eisen die daaraan worden gesteld en de arbeidsomstandigheden voor de golfprofessional waren verre van ideaal. Nu is er een nieuw gebouw verrezen dat voorzien is van 322 zonnepanelen. Hiermee kan de golfclub, in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen, in haar eigen energie voorzien. Dit gebouw wordt vrijdag 15 maart door de burgemeester van de gemeente Opsterland, mevrouw Van Selm, geopend.

Golftechniek

De ruime en lichte lesruimte van de golfschool is verwarmd en afsluitbaar waardoor de lessen in de wintermaanden gewoon door kunnen gaan, ook bij extreem weer. De golfpro’s hebben beschikking gekregen over meetapparatuur, zodat alles wat van invloed is op de balvlucht kan worden gemeten, geanalyseerd en opgeslagen. Daarnaast hebben de golfprofessionals de beschikking over hoge snelheidscamera’s die de golfswing van de golfer kunnen vastleggen. Met deze nieuwe apparatuur kunnen de pro’s zowel binnen als buiten zien waar verbeterpunten liggen voor de leerling om beter te gaan golfen.

Ook is er verlichting aangebracht op de Driving Range zodat in de winter het oefenterrein geheel verlicht wordt zodat er ’s avonds getraind kan worden. Om overlast voor mens en dier in de directe omgeving te beperken worden de ballen, die geslagen worden, aangelicht vanaf de grond.

Deze investering past geheel in de visie die de club in 2013 heeft geformuleerd en positioneert de club nog beter in de groeiende golfmarkt.

Open Dag zaterdag 23 maart

Wie wil kennismaken met de golfclub of met de golfsport, is zaterdag 23 maart van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom tijdens de Open Dag van de golfclub.

Duurzaam ondernemen

Het onderhoud van de baan doet de golfclub met eigen medewerkers en wordt gedaan volgens de richtlijnen van het Golf Environment Organization (GEO). Dit is een internationale organisatie die toeziet op het minimaliseren van het gebruik van bestrijdingsmiddelen, meststoffen, water en energie. Golfclub Lauswolt heeft duurzaam beheer hoog in het vaandel staan en is al enkele jaren bezig met een meer natuurvriendelijke en milieubewuste manier van ondernemen.