Na 33 jaar valt het doek voor Spelencircuit in Hemrik

Hemrik - Voor de 33-ste en laatste keer vindt donderdag 14 maart het spelencircuit voor ouderen plaats in dorpshuis de Bining in Hemrik.

Waar het doek twee jaar geleden al leek te vallen, zal in 2019 dan toch voor het laatst het spelencircuit plaatsvinden. Ook dit jaar is de organisatie in handen van de Club van 13, met ondersteuning van Timpaan Welzijn en de buurtsportcoaches van Sport in Opsterland. De Club van 13 dankt haar naam aan de 13 Opsterlandse dorpen waar indertijd een ouderensoos was. Niet ieder dorp heeft echter meer een ouderensoos, waardoor niet alle 16 dorpen vertegenwoordigd worden tijdens het spelencircuit.

Het Spelencircuit bestaat uit oud-Hollandse spellen zoals balgooien, ringwerpen, blokstapelen en diverse varianten van sjoelen. Naast de fysieke spellen is er ook een denkspel, dat net als voorgaande jaren wordt gemaakt door een lid van de club van 13. Uiteraard gaat iedere deelnemer voor de winst, maar hoofddoel van de middag zijn gezelligheid en het gezamenlijk deelnemen. Na 7 spelen worden de scores geteld en zullen de bekers voor de laatste maal worden uitgereikt.