Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei zijn deze week de komende voorstellingen te zien.

Bye Bye Baby | Maas TD

Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets van. Hoe moet dit? In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische voorstelling. Deze voorstelling is voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt donderdag 14 maart vanaf 19:30 uur te zien.

Single Camping

Single Camping is dé kampeerkomedie voor iedereen die single is of dat ooit was, het heel graag zou willen zijn of juist nooit hoopt te worden. De gloednieuwe, zoetzure muzikale komedie over vijf kersverse singles op een camping met een uniek Happy Singles-concept, gerund door een fanatieke therapeute en gender-neutrale animatie-clown is vrijdag 15 en zaterdag 16 maart vanaf 20:00 uur te zien. Een avond vol herkenning, absurde gebeurtenissen en vooral veel hilariteit.

Ernest Beuving | Skoren!

Jezelf leren zien als scorende winnaar, ook als de werkelijkheid niet meewerkt, daar gaat het om in Skoren!. Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat. Met dit soort bevrijdende redenaties van Ernest Beuving, verlaat iedereen na afloop de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Skoor vrijdag 15 maart vanaf 20:15 uur ook mee.

Circus Santelli | Gewoon Anders

In deze afwisselende circusvoorstelling met verrassende effecten maken zestien jongeren tussen de 12 en 16 jaar een spectaculaire voorstelling op, naast, achter, langs en met 18 houten blokken. Wat is er allemaal mogelijk als je jarenlang geoefende circustrucs gaat combineren met deze spannende objecten? Kom dat zaterdag 16 maart vanaf 16:00 uur zien.

Thijs Kemperink | Bonje

De grote vertelkracht van Thijs Kemperink bracht hem niet alleen in Twente volle zalen, maar ook ver daarbuiten. Deze sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof je bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen. Bonje is zaterdag 16 maart vanaf 20:15 uur te zien.

Stan & Ollie

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Stan & Ollie is het hartverwarmende verhaal over wat de spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden. Te zien vrijdag 8, zaterdag 9 en woensdag 13 maart om 20:30 uur.

Frilly Fish | Hopper

De sound van de sixties en seventies! Uptempo, dansnummers en gevoelige ballads, zij hebben het allemaal in huis. De nadruk ligt daarbij op een uitgelezen keuze uit het geweldige repertoire van The Beatles en The Rolling Stones. Kom genieten tijdens deze gezellige hoppermiddag zondag 17 maart vanaf 16:00 uur.

Workshop | Mokken maken

„Als je keramiek zegt, denkt bijna iedereen aan de potjes die een vage kennis in zijn thuisoventje bakt. Maar er is zoveel meer,” vertelt Bert Munsterman over de keramiektentoonstelling in De Lawei. Naast de prachtige expositie kunnen bezoekers zaterdag 16 maart vanaf 14:00 uur ook zelf een leerzame keramiek cursus volgen, om je eigen mokken te maken. Hier maak je kennis met de verschillende technieken onder het genot van een kopje koffie of thee. Aanmelden kan vóór zaterdag 9 maart.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.