Expositie Rôvers in Galerie Natoer

Bakkeveen - In Galerie Natoer te Bakkeveen wordt zondag 10 maart om 15 uur de expositie Rôvers door bioloog Johan de Jong.

De mens heeft een complexe relatie met roofdieren. Van de ene kant worden ze door ons bewonderd om hun kracht, focus en snelheid. Van de andere kant worden ze verguisd en bestreden omdat ze onze belangen bedreigen of ons angst inboezemen. In deze expositie staat echter de bewondering voor roofdieren centraal.

Fotograaf van de Afrikaanse wildernis Simon Bijlsma, laat foto’s zien van panters, leeuwen en arenden. Omdat ook zijn kinderen meegaan op zijn reizen en gepassioneerde wildfotografen zijn geworden, zijn er ook van hun foto’s te zien.

Van de Nederlandse wildernis worden foto’s van Arjan Bakker getoond. In zijn dagelijkse werk past hij op de Zeearenden van het Zuidlaardermeer, het is dan ook niet vreemd dat deze in volle glorie aan bod komen.

Naast het fotowerk is er schilderwerk te bekijken van vader en zoon Pol. Olieverfschilderijen van Rode Wouw tot Steenarend en van Dwergvalk tot de grootste roofvogel op aarde, de Andescondor.