In Iduna: Golden Caves, Oomph! en Frank Carillo

Drachten - In Iduna in Drachten zijn komend weekend shows te zien van Golden Caves en Leap Day, Oomph! en Frank Carillo.

Progrock van Golden Caves en Leap Day

Vrijdagavond 15 maart kunnen progrockliefhebbers hun hart ophalen tijdens een show van Golden Caves en Leap Day. Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie Progressieve Rock. Het Rotterdamse vijftal was in 2018 nota bene als enige Nederlandse band genomineerd in de categorie Limelight (Grootste Talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Symfonische Progrockband Leap Day bestaat uit zes door de wol geverfde muzikanten uit Drachten (met oa Jos Harteveld en Eddie Mulder) en omgeving. Onlangs vierden zij hun 10-jarig jubileum met het nieuwe album Timelapse.

Oomph! speelt exclusieve show

De Duitse band Oomph! komt zaterdagavond 16 maart naar Poppodium Iduna te Drachten voor een exclusieve NL show. De pioniers van de Duitse industrial/gothic rock scene touren momenteel door Europa met het kersverse album Ritual op zak.

In de jaren 90 is Oomph! samen met Rammstein één van de bands geweest die een nieuwe muziekscene vormden in Duitsland. Met hun vernieuwende geluid van metal, industrial, alternative rock, electronica en gothic hebben de Duitsers een grote fanschare verworven. Het Amerikaanse tijdschrift Billboard Magazine omschreef hen als Sepultura meets DAF.

Liedjessmid Frank Carillo (USA)

Zondagmiddag 17 maart komt Amerikaanse liedjessmid en gitarist Frank Carillo, in Nederland bekend van zijn samenwerkingen met Anouk en Golden Earring, naar Poppodium Iduna. Deze maand zal zijn nieuwe album Behind my Eyes verschijnen, een heel persoonlijk album waar de kracht van deze singer-songwriter van afspat. Samen met zijn maat Eddie Seville zullen de heren op akoestische gitaar, een dampende show neerzetten.

Meer info en tickets: www.iduna.nl