Open repetitie koor Jonkerslân

Jonkerslân - Het gemengd koor Nim it sa 't is uit Jonkerslân houdt woensdag 20 maart vanaf 19.30 uur een open repetitie samen met het gemengd koor Zang en Vriendschap uit Jubbega en de Mannengroep Plat der Foar! in de grote zaal van het nieuwe Doarpshûs De Lytse Jonker in Jonkerslân.

Nim it sa ’t is heeft in de afgelopen maanden een nieuw repertoire ingestudeerd met daarin enkele stevige Friese accenten. Zo brengt het koor onder meer De Muoikes en Seemansklachte in bewerkingen van dirigente Marcia van Eldik. Daarnaast klinkt deze avond het bekende Summertime uit de musical Porgy & Bess en het zeer romantische One hand, one heart van Leonard Bernstein.

Aan deze avond wordt meegewerkt door twee zanggroepen. Allereerst is daar het gemengd koor Zang en Vriendschap uit Jubbega o.l.v. Diede Drijfhout. Het koor zingt niet alleen enkele nummers uit haar eigen repertoire, maar zal ook samen met Nim it sa ’t is voor het voetlicht treden. De begeleiding van de koorzang is ook nu weer in de vertrouwde handen van pianiste Geke Boerrigter.

Bijzonder is het optreden van de Mannengroep Plat der Foar! Deze groep – gevormd door de mannenleden van het Jonkerslander koor – trad 16 januari 1993 voor het eerst op o.l.v. de toenmalige dirigente Hiltsje Blumers. Zij heeft met de mannen in de achterliggende weken enkele Russische nummers ingestudeerd, waaronder het bekende Stenka Rasin met Friese tekst.

De koorzang wordt afgewisseld met de voordracht van een kort verhaal van Herman Finkers door koorlid Henk van Rijen. Tussen de bedrijven door kan van een heerlijke traktatie worden genoten. De toegang is voor iedereen vrij.