Brian Chartrand Trio naar Piterkerk Lippenhuizen

Lippenhuizen - Het Brian Chartrand Trio geeft zondag 17 maart vanaf 14.30 uur een optreden in de Piterkerk in Lippenhuizen.

Met loepzuivere meerstemmige zang, krachtige ballades en melodieuze popliedjes brengen Brian Chartrand, Peter Day (bas en zang) en Jeff Vallone (percussie en zang) een verfrissende mix van americana en folk ten gehore. Met meer dan 20 miljoen luisteraars op Spotify heeft de band door de jaren heen een enthousiaste aanhang in zowel de VS als in Europa weten op te bouwen.

Tijdens het concert zal vooral het eigen werk van Brian Chartrand centraal staan. De muzikant timmert al enkele tientallen jaren succesvol aan zijn eigenzinnige muzikale weg waarbij hij vasthoudt aan speelplezier, eigen werk en een onafhankelijke koers wars van de mores van de commerciële muziekindustrie. De combinatie van folk en americana met een vleugje gepeperde rock ligt in het verlengde van de West Coast Sound van The Byrds, The Eagles, Crosby, Stills & Nash, Linda Ronstadt en Venice.

Brian Chartrand geeft aan die melodieuze muziekstijl een geheel eigen twist met prachtige teksten en strakke vocale harmonieën. Met de nodige humor en aanstekelijke verhalen neemt het trio het publiek mee op hun muzikale roadtrip. Dit voorjaar gaat de prijswinnende komische roadmovie The Independents over The Sweet Remains en hun leven in het teken van de folkrock in wereldwijde première. Het is een mooi in beeld gebracht verhaal over vriendschap en muziek wars van conventies en sterallures dat breekt met de gebruikelijke star-is-born-clichés. De film is op filmfestivals enthousiast onthaalt door recensenten.

Kaarten reserveren via: www.piterkerklippenhuizen.nl