Frjemd Folk in Kortehemmen

Kortehemmen - De groep Frjemd Folk treedt zondag 17 maart vanaf 15 uur op in de Kleaster- tsjerke in Kortehemmen.

Frjemd Folk bestaat uit negen zangers en vier muzikanten die verschillende instrumenten bespelen en soms ook meezingen. De groep brengt Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang. De groep bestaat inmiddels 12 jaar. In deze jaren is een gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal folk-muziek.

Frjemd Folk heeft inmiddels meer dan 100 optredens op haar naam en heeft in 2014, 2016 en 2018 verschillende steden in Ierland en Schotland bezocht waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat. In 2016 heeft de groep haar eerste cd The Cliffs gepresenteerd.

De groep treetd in de Kleastertsjerke. In deze 13e eeuwse kerk zal de muziek van de groep goed tot haar recht komen. Deze middag zullen bekende en minder bekende, nieuwe nummers worden gebracht, maar er zal ongetwijfeld ook worden teruggekeken op de buitenlandse reizen. En natuurlijk vertellen de bandleden over het Frjemd Folk Festival van zaterdag 29 juni met bijzondere folkgroepen.

Meer informatie over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl en op https://www.facebook.com/FrjemdFolk.