Tynster Turftrapers vierden Groot-Carnaval

Tijnje Tijnje, dat dit weekeinde luisterde naar de naam Pipegaelsgea, heeft het Groot-Carnaval weer groots gevierd.

Na een geslaagde kinderplaybackshow en de kinderspelen op een zonovergoten zaterdagmiddag vond ’s avonds in Café Zalen Overwijk het gekostumeerde bal plaats. Het thema dat CV de Turftrapers onder leiding van prins Rinaldus Renaldus den Eerste aan het bal had gegeven, was de Tour de Europa.

Veel mensen uit het vorstendom hadden zich hierdoor geïnspireerd op de meest bijzondere wijzen uitgedost, van de complete cast van de Bassie en Adriaanfilms tot Engelse Bobbys en van Asterix en Obelix tot Franse mimespelers. De muziek was al even verrassend, de Haagse formatie The Choice Piano Show gaf een wervelende show weg die de bezoekers zeer konden waarderen.

Naast de prijzen voor mooiste uitdossingen, die gewonnen werden door de Bassie en Adriaan door Europa groep, mocht de Hoogheid ook nog een driedaagse cruise verloten naar London. Daarnaast kwamen ook vertegenwoordigers van de Federatie Europese Narren langs om ditmaal een ‘medolje’ uit te reiken aan de voorzitter en de president voor hun diensten. Het feest duurde nog tot in de late uurtjes voort, waarbij polonaises niet werden geschuwd.

De Tynsters tellen nu al af naar de elfde van de elfde wanneer de volgende prins zich zal aandienen.

Foto’s Jessica Tuinstra