Crowdfunding voor Opkiekertour in Beetsterzwaag en Drachten

Drachten/Beetsterzwaag - Theater Pannenkoek maakt in mei en juni een Opkiekertour langs instellingen voor kinderen die wel een opkieker kunnen gebruiken.

De beide theatermaaksters Natalie van Eerden en Inge Bakker uit Groningen zijn een crowdfundig gestart via voordekunst om de avontuurlijke kindertheatervoorstelling te kunnen spelen brengen in Groningen (8x) en Friesland (3x). In Friesland komt de show als alles goed gsaat op 9 mei op de Ronald macDonald vakantiehoeve in Beetsterzwaag en OBS De Vlinderboom in Drachten.

Interactief

Het doel van de tour is om veel verschillende kinderen op 11 bijzondere plekken in Groningen en Friesland een ‘opkieker’ te geven door middel van interactief en vrolijk kindertheater. Daarbij gaat het om kinderen die bijvoorbeeld langdurig ziek zijn, pas de Nederlandse taal leren, misschien moeilijk kunnen leren, kinderen met weinig geld thuis, kinderen die om wat voor reden dan ook een ‘opkieker’ kunnen gebruiken.

Inge Bakker en Natalie van Eerden maken en spelen sinds 2017 avontuurlijke, interactieve en muzikale voorstellingen voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Dit doen ze vaak aan de hand van een prentenboek. Daarbij maken ze zoveel mogelijk zelf; teksten, liedjes, kostuums, decor en rekwisieten. In bibliotheken, op scholen, in kinderdagverblijven, op festivals en in buurthuizen proberen ze nu sinds twee jaar zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te laten genieten van hun kleurrijke, beeldende en muzikale stukken.

Tegenprestatie

Via voordekunst hoopt Theater Pannenkoek het bedrag op te halen dat nodig is om deze kinderen en hun familie een moment plezier te geven: https://www.voordekunst.nl/projecten/8078-opkiekertour-theater-pannenkoek. Op deze pagina staat het plan uitgebreid beschreven en kan men een eventuele donatie doen waar een leuke tegenprestaties aan gekoppeld is. Inmiddels is 72 procent van het bedrag al binnen. de actie loopt door tot 13 maart.