Inloophuis De Skulp dankzij geld SamenLoop ook actief in Drachten

Drachten - Samenloop voor Hoop Drachten heeft vrijdag een cheque 5348,88 euro overhandigd aan inloophuis De Skulp.

Het bedrag was 10 procent van de opbrengst van de Samenloop voor Hoop die vorig jaar september werd gehouden in Drachten. De cheque werd door een delegatie van de Drachtster organisatie overhandigd in Hotel Van der Valk tijdens de eerste Skulp thema-ochtend over ‘Vermoeidheid na kanker’.

Uitbreiden

De Skulp, het Heerenveense centrum voor leven met kanker, kan dankzij de financiële bijdrage haar activiteiten uitbreiden naar Drachten. Irona Groeneveld nam de cheque namens De Skulp in ontvangst: ,,Wat geweldig, hier kunnen we veel mee doen voor mensen in en om Drachten die geraakt zijn door kanker. Er is al een groep van enthousiaste mensen die De Skulp in Drachten vorm wil geven.’’

Met het geld gaat De Skulp lezingen en workshops organiseren voor mensen uit Smallingerland die kanker hebben of kanker hebben overwonnen. Ook kunnen ze op de woensdagmiddag het Skulp Café houden in de Werkplaats aan het Kiryat Onoplein 85, aan de passage van het plein naar de Wuiteweg. Het eerste Skulp Café is volgende week woensdag 13 maart. Bezoekers kunnen informatie krijgen, maar ook in contact komen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het Skulp Café is open van 13.30 – 16.00 uur. Aanmelden hoeft niet.

Positief effect

De Skulp biedt in Heerenveen sinds de prichting in 2016 iedere vrijdagochtend ondersteuning, activiteiten en gespecialiseerde begeleiding aan mensen die leven met kanker, maar ook aan partners, kinderen, vrienden, mantelzorgers en nabestaanden. Onderzoek naar de door IPSO-inloophuizen aangeboden informele zorg bij kanker wijst uit dat 96 procent van de bezoekers een positief effect ervaart.

Uit dit door Sinzer en in samenwerking met KWF uitgevoerd onderzoek blijkt verder dat 84 procent van de bezoekers vindt dat door het bezoek aan het inloophuis hun kwaliteit van leven is verhoogd. Ook hoog scoort: beter kunnen ontspannen en beter hulp durven vragen door het bezoek aan het inloophuis. Daarnaast is vastgesteld dat inloophuizen een belangrijke bijdrage leveren op gebied van arbeidsparticipatie.

www.deskulp.nl