Jongens RSO turnen tweede competitiewedstrijd

Oudega - De jongens van RSO Gymnastiek Vereniging hebben zaterdag geturnd tijdens de tweede wedstrijd van de competitie herenturnen in Lemmer.

Er werd geturnd op zes toestellen: brug, rek, vloer, sprong, voltige en ringen. De jongens van RSO Gymnastiek Vereniging hebben laten zien dat ze allemaal beter geworden zijn, al was de concurrentie voor de meesten van hen nog wel een maatje te groot.

Toch zijn er ook hele goede prestaties geleverd.

Jesse de Vries turnde op alle toestellen een hele nette wedstrijd en werd derde in de leeftijdscategorie Instap. Samen met Roel Wijmenga mag hij door naar de districtsfinale op 6 april te Lemmer.

Jurre Jongsma en Duco de Boer staan bovenaan op de reservelijst voor de districtsfinale in categorie Benjamin, en Marten Tjeerdsma in categorie Pupil. Wie weet mag één van hen alsnog ook door naar de finale.

Ook op de individuele toestellen werden goede prestaties geleverd. Jesse de Vries werd 2e op rek en 3e op voltige, Roel Wijmenga werd 3e op voltige en 4e op brug. Marten Tjeerdsma werd 5e op rek, Riemer Mulder werd 4e op brug en Harm-Jan Wijmenga liet zien losse heupen te hebben door tussendoor telkens te dansen op de muziek van de DJ. Duco de Boer en Jarno de Vries turnden beide een erg gefocuste wedstrijd, maar wisten de jury toch niet te overtuigen van hun talent.