Jongens GV Stânfries turnen zeer succesvol in Lemmer

Gorredijk - In Lemmer hebben de jongens van GV Stânfries uit Gorredijk zaterdag meegedaan aan de tweede plaatsingswedstrijd voor turnen verplichte oefenstof.

Deon Rooks moest helaas zijn wedstrijd starten met een gekneusde teen. Maar Deon hield zich karig en turnde de hele wedstrijd uit. Deon werd 13e.

Yelmer vd Haak had wat foutjes goed te maken na zijn vorige wedstrijd en dit deed hij dubbel en dwars. Yelmer turnde een zeer sterke wedstrijd en werd knap 5e.

Rody Muizelaar turnde een uitstekende wedstrijd wat dan ook een 2e plaats opleverde. In het totaal klassement mocht Rody in het Friese Kampioenschap ook een zilveren medaille in ontvangs nemen.

Luuk Nijboer turnde een zeer nette wedstrijd en werd verdiend 1e. Ook in het FK klassement wist Luuk in de prijzen te vallen met een zilveren medaille.

Devano Conradi turnde een stabiele wedstrijd en werd 7e. Devano werd in het FK klassement derde.

Philip vd Hurk turnde goed zonder grote fouten en werd 6e.

Mats Huitema wist zijn spanning goed vast te houden en turnde zeer netjes. Mats wist de medaille voor de 4e plaats te bemachtigen.

Als laatste van de dag was het beurt aan Jesse Dijkstra. Jesse liet een verbetering zien na zijn eerste wedstrijd. Helaas ging het mis met de handstand op de langemat wat hem veel punten koste. Jesse werd 7e.

Yelmer, Rody, Luuk, Devano, Philip, Mats en Jesse hebben zich ook weten te plaatsen voor de district finale van 6 april in Lemmer.