Adonis Drachten met trots op de Friese Kampioenschappen

Ureterp - Bij de Friese Kampioenschappen in Ureterp was Adonis uit Drachten met tienteams vertegenwoordigd in vrijwel elke categorie.

De resultaten logen er niet om. In een ijzersterk deelnemersveld met hoge scores kregen vijf teams een medaille omgehangen.

Fries kampioen zijn geworden: Mirthe Mulder (Drachten) en Elynn Veenema (Drachten) in de categorie D-junior. Zij wisten zich hiermee ruimschoots te plaatsen voor de districtsfinale.

Ook Stijn van der Honing (Drachten) en Lynthe Huizinga (Leek) werden Fries kampioen in de categorie E-jeugd.

De tweede plaats werd behaald door Anna Peters (Drachten) en Laura Woudstra (Ureterp) in de categorie D-jeugd.

Ilva van Dijk (De Wilp), Inge Meijer (Drachten) en Imare Schuurman (Ureterp) in de categorie E-junior.

Nynke Smits (Steenwijk), Elles van der Weg (Oldeholtwolde) en Ilse van Gelderen (Tuk) in de categorie D-senior.

Ook al deze teams hebben zich geplaatst voor de districtsfinale.

De andere vijf teams die in actie kwamen hebben ook allemaal mooie scores behaald.

Janna Douma (Drachten) en Yfke de Klein (Elsloo) grepen in de categorie D-senior net naast het podium, maar zijn wel eerste reserve. Vroege vogels van de E-jeugd Noa Cuijpers (Drachten) en Esmeé de Wind (Drachten) lieten een strakke oefening zien met weinig foutjes. Hetzelfde gold voor E-senioren Laura Schrieber (Drachten) en Lotte de Hamer (Drachten) die ook straalden op de vloer. Nina Rozema (Drachten) en Zoey van Hoving (Goutum) lieten ook een mooie oefening zien in de D-junioren, net zoals combiteam met Wardy, Renate Talstra (Kollum) en Arenda van der Veen (Drachten).